Tuukka Lehtonen voitti pronssia F4-luokassa

Lehtoselle pronssia epäonnisesta lauantaista huolimatta

Syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna ajettiin Formula 4 luokan MM-sarjan viimeiset osakilpailut Ranskan Maconissa. Tuukka Lehtonen pääsi lähtemään kisaviikonloppuun hienosti kärkipaikalta ja lauantain aika-ajot käynnistyivät hyvin. Lehtosen epäonneksi veneen ohjaus kuitenkin hajosi, eikä hännpäässyt osallistumaan lauantain kisaan.

Vene saatiin korjattua pikaisesti, ja Lehtonen pääsi onneksi osallistumaan sunnuntain kisaan. Vaikka lauantai sujuikin huonoissa merkeissä, sunnuntaina hän kiri kolmanneksi ja nappasikin itselleen MM-pronssia.

F1-veneiden kilpailuissa ei menestytty yhtä hyvin

F4-kisat jäivätkin ainoiksi, joissa suomalaisilla oli tällä kertaa aihetta juhlaan. F1-veneiden Kiinassa järjestetyissä osakilpailuissa suomalaisilla ei mennyt aivan yhtä vahvasti. Kisoihin osallistunut Sami Seliö joutui nimittäin keskeyttämään Kiinan GP:n 12. kierroksella moottoririkon takia. Filip Roms sen sijaan tuli sijalle 12.

Roms kommentoi kisan jälkeen, ettei hänen vauhtinsa riittänyt kisaamaan kenenkään kanssa, eikä hän päässyt tämän vuoksi myöskään ohittamaan ketään. Kärjessä olevat pääsivät jossain vaiheessa ohittamaan kierroksella ja tämä sekoitti menoa radalla. Lopussa Romsille kävi huonosti, sillä hänen veneensä akku hyytyi ja hän joutui ajamaan viimeiset kierrokset ilman ohjaistehostinta. Roms kuitenkin arvioi, että tästä on vain suunta ylöspäin.

Mad-Croc Baba Racing -tiimiin kuuluvan Sami Seliön kisa oli vielä tätäkin epäonnisempi. Seliö on F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari ja tälläkin kertaa kisa sujui hyvin, kunnes veneen moottori räjähti Seliön ajettua 12 kierrosta.

Kisan jälkeen Seliö kertoi, että moottori oli kuulemma räjähtänyt täysin varoittamatta aivan pirstaleiksi. Syytä tälle Seliö ei tiedä. Hän sanoo ajaneensa kaasu pohjassa ja valinneensa mahdollisesti jonkin verran liian pienen potkurin. Seliön mielestä tämäkään ei kuitenkaan selitä tapahtunutta. Ennen moottorin räjähtämistä hän oli onnistunut synnyttämään 3-4 sekuntia eroa kärkeen jokaisella kierroksella. Ilman mottoririkkoa Seliö olisi siis luultavasti yltänyt hyville sijoituksille.

Tällä kertaa kisan voitti yhdysvaltalainen Shaun Torrente, joka ajaa Abu Dhabin tallissa. F1-veneiden MM-sarja kuitenkin jatkuu vielä tänä vuonna. Seuraavat kisat pidetään Intiassa marraskuun 18. päivänä. Kaksi viimeistä kisaa sen sijaan pidetään joulukuussa Abu Dhabissa ja Sharjahissa, jotka molemmat sijaitsevat Arabiemiraateissa.