Yamarin on julkistanut uuden Yamarin 88 DC -veneensä

Suomen suosituimpiin ja halutuimpiin venemerkkeihin kuuluva Yamarin laajentaa entisestään mallistoaan uudella Yamarin 88 DC -veneellä. Uutuusvene julkistettiin Oslon venenäyttelyn yhteydessä. Suomeen vene tulee kuitenkin vasta helmikuussa.

Uusi vene on melkein yhdeksän metrin pituinen ja onkin täten yksi suurimmista koskaan rakennetuista Yamarinin veneistä. Leveyttä veneellä on kokonaiset 2,95 metriä ja painoa 2350 kiloa. Vene myös poikkeaa melkoisesti Yamarinin muiden veneiden mallistosta. Uudessa lippulaivamallissa voidaan kuitenkin nähdä vaikutteita Yamarinin edellisestä, nyt jo hylätystä, lippulaivasta Yamarin 81 DC:stä.

Uutuusvene sopii erityisesti ulkoilmasta nauttimiseen

Yamarin 88 DC:n kyytiin mahtuu jopa 12 henkeä. Veneen kajuutassa mahtuu kuitenkin yöpymään vain viisi henkeä, sillä vene on pääasiassa tarkoitettu ulkoilmasta nauttimiseen. Takana sijaitsevassa avotilassa on iso sohva, johon mahtuu maisemia katselemaan jopa kahdeksan henkilöä. Lisäksi veneeseen on mahdollista järjestää runsaasti tilaa auringonpalvojille.

Veneen keilakajuutta on perinteisen mallinen, mutta toinen kajuuttaa sijaitsee veneen perässä avotilan alla. Toiseen kajuuttaan pääsee kulkemaan nostamalla avotilan keskimmäisen penkin ylös.

Veneessä myös liesi ja jääkaappi

Suuren koon vuoksi uudessa Yamarinissa on myös helppo kulkea ympäriinsä. Käytävät ovat leveitä ja askelmia sekä kaiteita on riittävästi. Veneestä löytyy myös liesi, pesuallas ja jääkaappi. Apukuljettajan penkin alla olevaan laatikostoon mahtuu laittamaan vaikkapa astiat.

Uutuusveneen moottoriteho on 300-350 hv. Suurin moottorivaihtoehto Yamarin 88 DC:hen on Yamaha F350 V8.

Uutuusveneessä on Bustereista tuttu Q-näyttö

Yamarin 88 DC -veneeseen on tuotu Q-näyttö, joka on ennestään tuttu esimerkiksi suuremmista Bustereista. Q-näyttö on suuri kosketusnäyttö, jonka kautta voidaan käyttää esimerkiksi ajotietokonetta, elektronisia karttoja ja veneen viihdejärjestelmää. Yamarinin mukaan tämän näytön omaaviin veneisiin ei tarvitse hankkia erikseen karttaplottereita tai kaikulaitteita. Lisäksi Q-näytöllä näkyy moottorin tiedot, joten tähän tarkoitukseen ei tarvita erillistä pikkunäyttöä. Yamahan perämoottorit on mahdollista integroida Q-näyttöön.

Yamarin 88 DC -veneessä Q-näyttö tulee olemaan jopa 16 tuuman suuruinen. Esimerkiksi kartat näkyvät siis näytöllä entistä suurempina ja selkeämpinä. Näytön vakiovarusteita ovat esimerkiksi merikartat, verkkoyhteys, wifi-hotspot ja moottorin mittarit. Näyttöön on myös saatavilla erilaisia lisävarusteita.